User talk:Hoppe

From Cybis Wiki
Revision as of 12:06, 21 May 2009 by Hoppe (talk | contribs)
Jump to navigation Jump to search

Hej! Ser att du fått igång bilduppladdningen och fått tillbaka de flesta filerna! Bra! Kommer du även åt innehållet och kan återställa Template:Commonscat vore det jättebra. (Det var lite pyssel att få till den, men det går säkert fortare andra gången, annars!) KAn du även enabla så att matematiska formler funkar, t.ex:

<math>\gamma = \frac{1}{\sqrt{1 - (\frac{v}{c})^2}}</math>.

Kan nog vara bra att ha i den här verksamheten ibland. Taxelson 23:00, 13 May 2009 (UTC)


Den gammla wikin ligger under wiki_old, plocka sånt du behöver därifrån... MEN lägg inte upp nytt, jag kommer ta bort den om några dagar. Vad gäller math måste jag kolla med fsdata, tyvärr har jag inte root behörighet på servern vilket innebär att jag inte kan kompilera programmet som gör snygga mattebilder.

/HP

Ser att matte-funktionen fungerar nu! Snyggt jobbat! Taxelson 08:14, 15 May 2009 (UTC)

Registrering

Såg du stängde möjligheten att själv regga konto. Erfarenheten från forumet förskräcker ju förvisso. Är det samma problem med en wiki av denna typ? Jag är inte säker, men tvivlar lite (eller är jag naiv) Att Wikipedia får en massa registreringar från folk som vill ha in diverse länkar o.d vet vi, men då handlar det om en av de mest besökta sidorna på nätet, där det givetvis är värdefullt för många att få in reklam för sitt företag eller sin hemsida eller sig själva. Men CybisWiki är knappast jämförbar. Är det någon som missbrukar här tas meddelandet bort, och någon annan än admin har antagligen aldrig sett det. Sedan blokerar vi både användaren, vederbörandes e-postadress, och alla konton som någon försöker regga från samma ip. Men jag kan försöka fråga någon wp:ian som jag vet administrerar diverse småwikier hur stort problem det brukar vara. Vi vill ju inte heller att det ska vara för krångligt för dem som vill bidra seriöst. Det tåls nog att fundera på lite mer. Taxelson 12:18, 15 May 2009 (UTC)

Fotnotsfunktionen

Fotnotsfunktionen skulle vi ju också behöva, innan alltför många aritkla redan är skrivna. Hur sådana installeras är beskrivet i den här boken på svenska på sidan 42. Som jag fattar det behöver man ftp-åtkomst för att lösa det. Taxelson 15:53, 19 May 2009 (UTC)

Äpplen är en grön frukt[1].

--Hoppe 21:30, 19 May 2009 (UTC)

Bra gjort! Och noterna hamnar efter <references/>-taggen så här:

  1. Det finns även röda äpplen.

Taxelson 21:46, 19 May 2009 (UTC)


Igor.jpg


Kan du titta på min diskussionssida ang hur vi skulle kunna ha någon struktur för lagring av bildfiler!?/Åke


<runphp> echo ini_get('post_max_size'); echo '
'; echo ini_get(' upload_max_filesize'); </runphp>